Humany
Fri frakt vid köp av 4 vinterdäck från Goodyear 

Störst i Sverige på däck och fälgar

Veckans favoriter bland däck
SÅ HÄR ENKELT ÄR DET
Sök däck och fälg till din bil
Snabb leverans till dig eller din verkstad
Monterat och klart på din bil
Spara upp till 40% jämfört med vanliga däckverkstäder!

KÖP NYA DÄCK ONLINE!


Dags att köpa däck på nätet?

Att köpa däck online har många fördelar såsom pris, flera betalningsalternativ, stort utbud och självklart enkelheten i att köpa däck från datorn eller mobilen. Vårt lager har plats för över 50,000 däck vilket gör att vårt utbud är väldigt stort, detta resulterar även i att vi får bättre inköpspriser än mindre aktörer på marknaden. Om ni skulle ha några frågor inför ett eventuellt däckköp får ni gärna kontakta vår kunniga kundtjänst som gärna hjälper er. Kundtjänst: 0771-32 32 32.

Nordens största sortiment av däck online

Bythjul.com är Sveriges största inköpare utav däck i Norden så vi kan erbjuda ett väldigt stort sortiment utav billiga däck & fälg till ett bra pris pga de stora inköpsvolymerna.

Vinterdäck hos Bythjul.
Köp dina vinterdäck av bythjul och spara 40% jämfört med däckhandeln. Hos oss kan du dessutom boka tid för skifte till vinterdäck direkt på nätet. Tryggt, billigt och enkelt. Här kan du se vilka vinterdäck som är bäst i test.

Vinterdäck, vad ska man tänka på.

När du ska byta till vinterdäck finns det mycket att tänka på. Vad prioriterar du på ett vinterdäck, några favoritdäck tillverkare? Här är lite råd och tips inför ditt val av vinterdäck. Välj mellan dubbdäck eller odubbade vinterdäck.

Regler för vinterdäck, när de ska användas.
Vinterdäck definieras av vägverket som ett däck som är särskilt framtaget för vinterkörning och märkta med MS, M-S, M+S eller Mud and Snow. Kravet är att vinterdäck ska användas mellan 1 december och 31 mars, om det är vinterväglag. Har man dubbade vinterdäck är det tillåtet att använda dessa mellan 1 oktober och 15 april eller under annan tid om vinterväglag förväntas under sådana tider. Vinterväglag definieras som ett väglag som är snöigt, isigt, snömodd eller frostigt på någon del av vägen. Det är tillåtet att använda snökedjor istället för vinterdäck men det är naturligtvis inte att rekommendera på vanliga vägar. Om man har dubbade vinterdäck måste samtliga däck på hela bilen vara dubbade vinterdäck. Det är enligt lag tillåtet att använda odubbade vinterdäck/friktionsdäck året om, men är inte att rekommendera. Odubbade vinterdäck är gjorda av en speciell mjukare gummiblandning och de slits ut fort i varmt väder. De ger dessutom mycket sämre vägegenskaper än sommardäck på sommaren.

Mönsterdjupet på vinterdäck.
Den period det är lag på vinterdäck, måste de vinterdäck du använder ha ett mönsterdjup om minst 3 mm. Mellan den 1 dec och 31 mars är det lag på att ha vinterdäck, medan dubbdäck får användas fram till den 15:e april.

Sommardäck.
15:e april är det dags att senast byta till sommardäck, om det inte är vinterväglag. Här kan du se vilka sommardäck som är bäst i test.

Mönsterdjup och däckmönster.

När det kommer till mönsterdjupet på sommardäck måste det vara minst 1,6 millimeter. Vill man vara på den säkra sidan bör man ha ett mönsterdjup på 3 millimeter. Bättre mönsterdjup innebär större säkerhet vid våta underlag.

Sommardäck kommer i många olika former och vilken sort du väljer beror på vad du prioriterar. Många sommardäck är tillverkade med säkerheten i fokus och då syftar man på gummiblandningen och däckmönstret. Mönstret ska se till att transportera ut vattnet till sidorna så att däcket behåller greppet även när det är blött så att man undviker vattenplaning.

Däckdimension

Köp bildäck och känn dig trygg att produkterna passar. Bythjul listar alla dimensioner som passar er bil och om ni använder er utav bilens reg-nr eller manuella bilsök så garanterar vi att däcket passar bilen. Vid köp av lösa däck måste man titta vilken tum nuvarande fälgar har, vilket enklast görs genom att köpa samma tum-storlek på tidigare däcken som de nya. Storleken "205 / 55 / R16" påvisar då att tum-storleken är 16 tum.

Bytt bil och behöver nya däck?

Har du bytt bil och är osäker om däcken som följde med bilen är tillräckligt bra? Det viktigaste är att mäta mönsterdjupet - Tänk på att mönsterdjupet skall vara över lagliga gränsen hela säsongen. Om mönsterdjupet är under 1,6mm på sommardäcken samt under 3mm på vinterdäcket är det dags att köpa däck. Tänk på att ni kommer köra bilen under en lång tid och därför bör man byta däck strax innan minimumdjupet är nått.

Bythjul erbjuder ett stort urval av bildäck till alla bilmärken

Goodyear, Nokian, Hankook, Pirelli, Continental, Michelin och många fler. Börja med att fylla i ditt registreringsnummer i vår sökruta och se vilka däck som passar bäst till din bil. Vi har alltid vår butik öppen för er som kund, köp däck365 dagar om året hos Bythjul - Tryggt och enkelt.

Läs mer