Humany
Fri frakt vid köp av 4 vinterdäck från Goodyear 

Störst i Sverige på däck och fälgar

Veckans favoriter bland MC-däck

DÄCK TILL MC, moped & ATV

Hos Bythjul hittar du ett stort sortiment av MC-däck från flera kända varumärken som bland annat Veerubber, Metzeler, Pirelli, Michelin, Dunlop & Bridgestone. Vi har motorcykeldäck, mopeddäck och ATV däck i vårt sortiment. Att köpa motorcykeldäck online är väldigt enkelt, sök efter dimension för att hitta rätt däck till din motorcykel.

För att enkelt veta att du köper rätt däck till din motorcykel kan du kontrollera bredd och fälgdimension på dina gamla MC-däck. Vet du vilken bredd och fälgdimension du behöver kan du enkelt välja däckegenskaper som är optimalt för din stil. Ska du använda din MC för bana eller touring, välj då det däcket som har egenskaper anpassat för det användningsområdet du behöver.

MC-däck av hög kvalitet som ger dig säkerhet, högre prestanda och stabilt väggrepp. Det är därför viktigt att man regelbundet kontrollerar däcken och köper nya vid behov. Vi rekommenderar att kolla däcken efter varje körning. Välj däck efter ditt användningsområde, kör du på bana eller vanlig väg? Vår kundservice hjälper dig gärna om du skulle behöva hjälp.

Motorcykeldäck skiljer dig från bildäck. Jämfört med bildäck har hela motorcykeldäcket kontakt med vägbanan, både den centrala delen och sidorna av däcket. Det är sidorna av MC-däcket som ger ett bra grepp i svingar. För optimal prestanda mellan grepp och slittålighet har ofta sidorna en mjuk gummiblandning och den centrerade delen hård gummiblandning. Däcket är den enda delen av fordonet som är i kontakt med vägen det är därför viktig med korrekt användning och underhåll av motorcykeln. Kör säkert och respektera miljön när du åker med ditt fordon.

Diagonaldäck & Radialdäck

Det finns flera olika typer motorcykeldäck som diagonaldäck och radialtdäck.

Diagonaldäck är ett MC-däck där stommen, korden är placerat diagonalt mot däcket rullriktning. Diagonal däck är robusta jämfört med radialdäck. Diagonaldäck är stabil vid mycket hög hastighet och är vanlig i motorsport.

Radialdäck är ofta ett populärt val eftersom radialdäck är det mest slitstarka däcket både för MC och bil. Radialdäck ger bättre kontakt med vägen, högre körkomfort, lägre friktion och är ett mer slitstarkt däck.

Det är inte lagligt med olika däcktyper på fram- och bakhjul. Alla däck måste vara samma typ däck.

Mönsterdjup på MC-däck

Minsta mönsterdjup på motorcykeldäck är 1 millimeter. Du behöver inte ha speciella vinterdäck vid vinterväglag dock rekommenderar vi vinteranpassade däck för din och andras säkerhet.

Läs mer