Humany
Fri frakt vid köp av 4 vinterdäck från Goodyear 

Störst i Sverige på däck och fälgar

VECKANS FAVORITER BLAND FÄLGAR

SÅ HÄR ENKELT ÄR DET
Sök däck och fälg till din bil
Snabb leverans till dig eller din verkstad
Monterat och klart på din bil
Spara upp till 40% jämfört med vanliga däckverkstäder!

BILLIGA FÄLGAR TILL DIN BIL ONLINE

Varför köpa fälgar av Bythjul?

Garanterat störst utbud av fälgar i hela Norden

Bythjul har det största utbudet av fälgar till personbilar som går att finna i Norden, dels i vårt egna stora lager där vi köper in stora kvantiteter för att ge dig som kund ett bra pris men även för att garantera hög kvalité. Vi samarbetar även med grossister runt om i Europa för att kunna erbjuda er de mest exklusiva fälgarna till alla olika bilmodeller.

Billiga fälgar, svarta fälgar & aluminiumfälgar

Köp billiga bilfälgar och spara upp till 40 % när du handlar online på Bythjul.com. Vi är nordens största nätbutik för fälgar och erbjuder snabba leveranser och expertis från vår kundservice som gärna hjälper dig att välja rätt fälgar. Genom att ange bilens registreringsnummer så garanterar vi att du får rätt fälgar anpassade till din bil. Dessutom kan du få dina fälgar monterade och balanserade av våra närliggande verkstäder som finns placerade på flera stora orter runt om i landet. Då vi är störst och dessutom har ett stort centrallager erbjuder vi ett brett sortiment av vanliga och exklusiva aluminiumfälgar, fälgar av stål och svarta fälgar till låga priser. Vi säljer de senaste modellerna från de stora märkena såsom Exempel på detta är Nokian, Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental, Bridgestone, Hankook osv. Exempel på fälgar: OVM, OXXO, Image, EtaBeta, Brock, Vossen, Nitro, Alutec, Monaco.

Vi är en certifierad näthandel och har över 500 000 nöjda kunder sedan 2002 vilket gör att du som kund känna dig trygg att handla av oss.

Olika typer av fälgar

Det finns olika typer av fälgar och de delas in i fälgar av aluminium (Alu fälgar) och av stål / plåt. Fälgar av stål är billigare och tillhör standardutrustningen som tillkommer nya bilar. De slits snabbare och ser tråkigare ut. Fördelarna med Alu fälgar är att det är lättare att hålla rent, är snyggare och med hjälp av en navring kan den passa flera olika bilmodeller än stålfälgar som oftast passar en bilmodell. Vi rekommenderar att köpa fälgar av aluminium då inte bara däcket får ett snyggare utseende utan hela bilen får en snyggare design.

Vinterfälgar vs Sommarfälgar

I det stora hela är det samma fälgar vi talar om, dock brukar lackeringen i vissa fall vara annorlunda på vinterfälgar för att klara av salt och grus. Att tvätta av fälgarna från smuts och salt är nödvändigt för att bibehålla fälgarnas skinande utseende, då är det smidigt att ha ett fåtal breda ekrar på vintern för lättare rengöring. Förutom detta så är fälgarna i princip lika och en vinterfälg brukar man oftast kalla för "åretruntfälg" vilket du även kan filtrera efter i produktlistningarna.

Att välja rätt fälg.. Tum, inpressningsdjup och bultcirkel

Till hjälp för att välja rätt fälg så är det bra att kontrollera några saker. I och med att fälgar finns i olika varianter och storlekar så mäter man det i tum. Däckets tum storlek måste matcha med tum storleken av fälgen. Sedan måste inpressningsdjupet på dina fälgar (ET-måttet) stämma överens med din bil. Detta mått anger hur långt in eller hur långt ut dina fälgar placeras i relation till fälgens centrumpunkt. Ett korrekt inpressningsdjup är viktigt att det är rätt, eftersom ett felaktigt inpressningsdjup kan göra att hjulen stöter emot skärmarnas ytterkanter eller stötdämpare. Man måste även ta hänsyn till bilens bultcirkel. Detta är ett mått som anger dels hur många bulthål fälgen har och vilken cirkeldiametern är. För att läsa mer om detta gå in på däckskolan under fliken information. Enklast är ändå att ange registreringsnumret så garanterar vi att du får rätt fälg till din bil.

Köpa fälgar är inte svårt om du använder Bythjul´s bilsökning. Vi listar samtliga storlekar och fälgmodeller som passar din bil. Billga fälgar har vi gott om, självklart med hög kvalitét! Besök vår sida kompletta hjul om du vill köpa däck och fälg. Här kan du se alla våra sommardäck och vinterdäck


Läs mer