Störst i Sverige på däck och fälgar

VECKANS FAVORITER

Nyhet

Nyhet

OVM Allround
  • 1 058 kr
Läs mer

Storsäljare

Storsäljare

OVM Arctic
  • 659 kr
Läs mer

Toppsäljare!

Toppsäljare!

OVM Nordic
  • 789 kr
Läs mer
SÅ HÄR ENKELT ÄR DET
Sök däck och fälg till din bil
Snabb leverans till dig eller din verkstad
Monterat och klart på din bil
Spara upp till 40% jämfört med vanliga däckverkstäder!

FÄLGAR TILL DIN BIL ONLINE

Garanterat störst utbud av fälgar i hela Norden

Fälgar & Aluminiumfälgar

Köp billiga fälgar och spara upp till 40 % när du handlar online Bythjul.com. Vi är nordens största nätbutik för fälgar och erbjuder snabba leveranser och expertis från vår kundservice som gärna hjälper dig att välja rätt fälgar. Genom att ange bilens registreringsnummer så garanterar vi att du får rätt fälgar anpassade till din bil. Dessutom kan du få dina fälgar monterade och balanserade av våra närliggande verkstäder som finns placerade på flera stora orter runt om i landet. Då vi är störst och dessutom har ett stort centrallager erbjuder vi ett brett sortiment av aluminiumfälgar och stål till låga priser. Vi säljer de senaste modellerna från de stora märkena såsom Ace, Dotz, Oxxo, Enzo, Dezent, SvF, Aez, Alutec och vårt eget märke OVM med flera. Här hittar du fler fälgar.

Vi är en certifierad näthandel och har över 200 000 nöjda kunder sedan 2002 vilket gör att du som kund känna dig trygg att handla av oss.

Olika typer av fälgar

Det finns olika typer av fälgar och de delas in i fälgar av aluminium (Alu fälgar) och av stål / plåt. Fälgar av stål är billigare och tillhör standardutrustningen som tillkommer nya bilar. De slits snabbare och ser tråkigare ut. Fördelarna med Alu fälgar är att det är lättare att hålla rent, är snyggare och med hjälp av en navring kan den passa flera olika bilmodeller än stålfälgar som oftast passar en bilmodell. Vi rekommenderar att köpa fälgar av aluminium då inte bara däcket får ett snyggare utseende utan hela bilen får en snyggare design.

Att välja rätt fälg - Tum, inpressningsdjup och bultcirkel

Till hjälp för att välja rätt fälg så är det bra att kontrollera några saker. I och med att fälgar finns i olika varianter och storlekar så mäter man det i tum. Däckets tum storlek måste matcha med tum storleken av fälgen. Sedan måste inpressningsdjupet på dina fälgar (ET-måttet) stämma överens med din bil. Detta mått anger hur långt in eller hur långt ut dina fälgar placeras i relation till fälgens centrumpunkt. Ett korrekt inpressningsdjup är viktigt att det är rätt, eftersom ett felaktigt inpressningsdjup kan göra att hjulen stöter emot skärmarnas ytterkanter eller stötdämpare. Man måste även ta hänsyn till bilens bultcirkel. Detta är ett mått som anger dels hur många bulthål fälgen har och vilken cirkeldiametern är. För att läsa mer om detta gå in på däckskolan under fliken information. Enklast är ändå att ange registreringsnumret så garanterar vi att du får rätt fälg till din bil.

Köpa fälgar är inte svårt om du använder Bythjul´s bilsökning. Vi listar samtliga storlekar och fälgmodeller som passar din bil. Billga fälgar har vi gott om, självklart med hög kvalitét!