Humany
5% rabatt på alla däck - ange DACK5S i kassan

Störst i Sverige på däck och fälgar

VECKANS FAVORITER BLAND FRIKTIONSDÄCK


SÅ HÄR ENKELT ÄR DET
Sök däck och fälg till din bil
Snabb leverans till dig eller din verkstad
Monterat och klart på din bil
Spara upp till 40% jämfört med vanliga däckverkstäder!
Fråga någon som vet!

Vi finns här för att svara på alla dina frågor som du kan tänkas ha medan du handlar dina produkter. Vi ser fram emot ditt telefonsamtal eller mail.

Friktionsdäck för din bil - Online hos Bythjul

När vintern närmar sig är det dags att byta till vinterdäck, föredrar du friktionsdäck / dubbfria däck har vi samlat alla friktionsdäck på ett och samma ställe. Du kan enkelt använda reg. nummersöket för att hitta exakt rätt friktionsdäck som passar din bil. Använd bilens reg.nummer i sökfältet.

Varför välja friktionsdäck?

När du ska välja däck behöver du tänka efter vilka behov du har. Vilka vägar åker du på? Hur mycket åker du? Vilken typ av bilförare är du? Hur mycket erfarenhet har du på vinterväg?

Om du kör på blöta och snöiga vägar och torr asfalt är friktionsdäck ett bra alternativ för dig under vintern. Friktionsdäck har lägre ljudnivå, också kallad bullernivå, som gör körupplevelsen mer komfortabel med friktionsdäck än med dubbdäck.

När du ska köpa friktionsdäck är det viktigt att veta skillnaden på de två olika typerna av dubbfritt. Det finns nämligen två typer av friktionsdäck, nordiskt och mellaneuropeiskt friktionsdäck. Bor och åker du i Sverige är det nordiska friktionsdäck du ska välja.

Det är viktigt att veta att du inte ska använda friktionsdäck året om och särskilt inte på sommaren. Dubbfria däck har en annan gummiblandning som kan skapa farliga situationerna under varma sommardagar. Här kan du se alla våra sommardäck

Läs mer