Humany
Fri frakt vid köp av 4 vinterdäck från Goodyear 

Testvinnare - Vinterdäck & sommardäck!

Här är alla däcktester samlade på ett ställe, från alla olika tidningar. Vår däcktestsida hjälper dig att få en bra överblick över alla däcktester som kommer ut varje år. Däcktestsidan är gjord så att du som kund lätt kan se vad som passar din bil bäst.

Bäst i test vinterdäck just nu!
Fråga någon som vet!

Vi finns här för att svara på alla dina frågor som du kan tänkas ha medan du handlar dina produkter. Vi ser fram emot ditt telefonsamtal eller mail.

Däcktest - Test av däck hittar du här

Däcktester 2022

Här får du alla däcktester samlat på ett och samma ställe. Vi tar med tester från Teknikens värld, Aftonbladet, Vi bilägare, Auto Motor & Sport. De flesta tidningarna samarbetar med Test World som utför däcktesten. Sedan finns det givetvis institut som gör sina egna tester eller på uppdrag av olika däcktillverkare och så vidare. På bythjul.com hjälper vi dig att få en överblick över de viktigaste och vanligaste däcken med hjälp av vår däcktest sida. Här listas alla däcktester 2022 och ett par år bakåt i tiden, för att göra köpet av däck enklare för er som kund.

Vinterdäck test

När det kommer till tester av vinterdäck genomförs dessa i kallare klimat, exempelvis i norra Sverige. Det man testar är dubbdäck på is, friktionsdäck på snö, vinterdäck på frost, torrt underlag, på natten, i solsken, med älg inblandat och med undanmanöver. Det svåra är att testa på vått underlag, för spolar man kallt vatten på vägbanan kan det snabbt bli till is. Så därför görs många tester i alpländerna där man kan få tillgång till både varmt och kallt klimat. Se vilka vinterdäck som placerats högst i test 2022.

Efter att ha tittat igenom alla däcktester och vet vilka däck du behöver så hittar du alla Bythjuls vinterdäck här, bara att skriva in reg-nummer och välja däck efter dina preferenser.

Sommardäck test

När man testar ett sommardäck tittar man på bromsgrepp, körgrepp (varvtid), grepp vid vattenplaning och köregenskaper vid vått underlag. Sedan tittar man även på bromsgrepp och köregenskaper vid torrt underlag samt på buller, komfort och rullmotstånd. Dessa tester genomförs oftast på ett nedlagt flygfält och kan ta upp till flera dagar då däcket ska testas både vid torrt och vått underlag där man får vänta in regn eller spola vägbanan för att utföra testet. Med hjälp av elektronik som installeras i bilen kan man mäta bromstillfället och för att ge ett rättvist resultat är det viktigt att man använder sig utav samma bil till samtliga däck då resultatet annars kan variera med olika bilar beroende på bilens tyngd, ABS system och så vidare. På så sätt kan det vara svårt att dra slutsatser när testerna genomförs utav olika tidningar eller institut. Men har ett sommardäck vunnit flera tester säger det nog en hel del om däckets kapacitet.

Efter att ha tittat igenom alla däcktester och vet vilka däck du behöver så hittar du alla Bythjuls sommardäck här, bara att skriva in reg-nummer och välja däck efter dina preferenser.

Läs mer