Humany
FRI FRAKT på PIRELLI vid köp av 4 däck. Ange koden i kassan: PIREL7

Friktionsdäck test

Här är alla friktionsdäcktester från lokala tidningar på ett och samma ställe, för att lättare ta beslut och hitta topprankade friktionsdäck. Den grafiska tabellen nedan ger en snabb överblick över de däck som fick de bästa placeringarna i friktionsdäcktesterna. Klicka på en specifik placering eller på årtalen under magasinets logotyp.

Bäst friktionsdäck i vinterdäcktest 2020

1. CONTINENTAL CONTIVIKINGCONTACT 7
2. NOKIAN HAKKAPELIITTA R3
3. GOODYEAR ULTRAGRIP ICE 2
4. PIRELLI WINTER ICE ZERO FR
5. MICHELIN X-ICE SNOW

Fråga någon som vet!

Vi finns här för att svara på alla dina frågor som du kan tänkas ha medan du handlar dina produkter. Vi ser fram emot ditt telefonsamtal eller mail.

Vinterdäcktester (dubbfria tester)

Här har vi samlat alla tester av nordiska och även europeiska däcktester från 2019 och bakåt i tiden. Många tester som görs är på samma däckmodell(däckmönster) men med en ny uppiffad gummiblandning. I Sverige är det mestadels nordiska friktionsdäck som testas men för att få ett större helhetsgrepp om testerna lägger vi ibland in utländska tidningars tester. Vi samlar alla tester från 2015-2019 på ett och samma ställe.

Bästa dubbfria vinterdäcken

Friktionsdäcktester genomförs i kallare klimat, exempelvis i norra Sverige. Det man testar är dubbdäck på is, friktionsdäck på snö, vinterdäck på frost, torrt underlag, på natten, i solsken, med älg inblandat och med undanmanöver. Det svåra är att testa på vått underlag, för spolar man kallt vatten på vägbanan kan det snabbt bli till is. Så därför görs många tester i alpländerna där man kan få tillgång till både varmt och kallt klimat.

Vinterdäck test odubbade - Testmagasin

Däcktest Aftonbladet, Expressen, ViBilägare, AutoMotorSport, ADAC och många fler. Se vilka friktionsdäckvinnare som passar just din bil.