Humany
Fri frakt vid köp av 4 vinterdäck från Goodyear 

Störst i Sverige på däck och fälgar

Veckans favoriter bland kompletta hjul
SÅ HÄR ENKELT ÄR DET
Sök däck och fälg till din bil
Snabb leverans till dig eller din verkstad
Monterat och klart på din bil
Spara upp till 40% jämfört med vanliga däckverkstäder!

KOMPLETTA HJUL FÖR DIN BIL ONLINE

Kompletta hjul, köp hos Bythjul så bjuder vi på frakten av däck+fälg!

Du har kommit rätt! Här finner du ytterligare information kring däck och fälgar. Bythjul erbjuder alla möjliga varianter av däck & fälg paket till ett av marknadens lägsta priser! Köp kompletta sommar- eller vinterhjul - Spara upp till 40%!

Hos oss kan du enkelt se vilka däck och fälgar som passar ihop. Det är mycket att tänka på för att få däck & fälg att passa då tex storleken på bilens nav samt bultcirkeln måste passa perfekt. För att ni som kund ändå skall få ett stort utbud att välja mellan som passar just er bil så har vi tagit in däck och fälg från väldigt många tillverkare och leverantörer samt i alla möjliga storlekar från 12 till 26 tum. Några utav företagen och märkena som levererar däck fälg till oss är: Exempel på däck är Nokian, Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental, Bridgestone, Hankook osv. Exempel på fälgar: OVM, OXXO, Image, EtaBeta, Brock, Vossen, Nitro, Alutec och Monaco.

Hjul = Däck + Fälg (Däck paket)

Däck och fälgar bildar en enhet tillsammans, hjulet. Rätt däck och fälg är viktigt för att ge bilen rätt egenskaper. Genom Bythjul.com´s unika bilsökning får du som kund alltid fram hjul som är optimerade för just din bil.

Däck- och fälgdimension får bytas om hjulet inte sticker utanför den ursprungliga stänkskärmen efter bytet, eller det inte tar i någon chassidel vid full fjädring eller fullt rattutslag. Förändringar som gör att bilens köregenskaper väsentligt förändras gör bytet olagligt. Håller man sig till däck- och fälgdimensioner som är originalmonterade på fordonet eller ligger mycket nära dessa bör bytet inte vara några problem. Genom Bythjul.coms unika däck och fälgsökning får du endast fram däck och fälg paket som passar just din bil.

Hjulets diameter (höjd)

Det är viktigt att kontrollera att hjulets diameter inte ändras när man byter däck & fälg. Köper du för stora hjul riskerar man att dom tar i skärmkanterna eller stötdämpare. Se till att hjulets diameter inte förändras när du byter däck/fälg. Större hjul riskerar att ta i skärmkanter eller stötdämpare, fjädrar etc.

Såhär mäter du det kompletta hjulets diameter: höjd på fälgen plus dubbla däckprofilstorlek.

Exempel: Däckstorlek 225/45-17"
- 225 är däckets bredd i mm
- 45 är höjden på däckets profil i % av bredden
- 17 är däckets storlek (innerdiameter) i tum
Formeln för exemplet ovan blir: (17*25.4)+(2*(225*0.45))
Vilket ger en diameter på 634 mm.

Rullomkrets

Rullomkrets motsvarar den sträcka hjulet rullar på ett varv. Vid byte av däck och fälg får rullomkretsen inte förändras mer än ±5% jämfört med rullomkretsen på hjulen som bilen är typgodkänd för.

Exempel
- Däckstorlek 225/45-17"
- Diametern för exemplet är 634 mm.
Vi multiplicerar med pi (3.141592) och får 1 992 mm i rullomkrets.
Om 225/45-17" är originalstorlek betyder det att vi kan byta till andra däck så länge rullomkretsen håller sig inom ±5 %, dvs. lägst 1 892 mm, högst 2 092 mm.

Om det fortfarande känns oklart med begreppen och måtten kring däck och fälg kan ni kika in våra tre undersidor: Däck och Fälg samt vår produktskola där du bl a kan lära dig mer om belastningsindex, hastighetsindex och däckprofiler.

Läs mer