Humany

Test sommardäck - Alla sommartesterna

Här är alla sommardäcktester från lokala tidningar på ett och samma ställe - För att lättare ta beslut och hitta topprankade sommardäck. Den grafiska tabellen nedan ger en snabb överblick över de däck som fick de bästa placeringarna i sommardäcktesterna. Klicka på en specifik placering eller på årtalen under magasinets logotyp.

Fråga någon som vet!

Vi finns här för att svara på alla dina frågor som du tänkas ha medan du handlar dina produkter. Vi ser fram emot ditt telefonsamtal eller epost!

Sommardäck test – hur går det till?

Vid test av sommardäck så ser man på köregenskaper vid vått väglag, grepp vid vattenplaning, bromsgrepp och köregenskaper vid torrt väglag. Sedan mäter man buller, komfort och rullmotståndet.

Test Sommardäck - Vilket däck är bäst i test egentligen?

Behöver du veta vilka däck som bromsar bäst på våt väg, vilket däck som presterar bäst i det s.k "älgtestet" eller bara ha bäst väggrepp på asfalt så bör du se över vilka topptestade däck som finns i vårt sortiment.

Testerna genomförs ofta på nedlagda flygfält. Man testar i flera dagar, alla moment. Man väntar ibland in regn eller spolar vägbanor med vatten för att kunna genomgöra dessa tester. Bythjul summerar sommartesterna från 2020 och bakåt. På så vis hjälper vi er som kund att välja rätt däck för just dina preferenser.

Elektronik installeras i bilen som man mäter med vid bromstillfället. Man använder sig av samma bil till alla däck som ska testas, för att resultatet ska blir rättvist.

Är du osäker på viken sommartestvinnare du ska välja kan du alltid kontakta vår kundtjänst för rådgivning om bästa sommardäcken.

Bäst i test 2020?

Vi har summerat Däcktest sommardäck 2020 från Aftonbladet, Expressen, ViBilägare, AutoMotorSport, tyska ADAC och många fler. Knappa in ditt reg-nr för att finna testvinnarna till just din bil.