Humany
Lagerrensning - Upp till 10% på utvalda sommardäck!

Runflat, punkteringsfria däck!

Veckans favoriter

Punkteringsfria däck - Runflat (RFT)

Om du råkar ut för en punktering eller om däcket tappar lufttrycket kan det vara svårt att behålla kontrollen över sin bil. Med punkteringsfria däck (Runflat däck) slipper du att stanna mitt i trafiken för att byta däck och du kan istället tryggt ta dig till närmaste verkstad.

Tar dig tryggt vidare!

En speciell förstärkt sidovägg och en ny gummiblandning låter en fortsätta sin resa upp till 25 mil med en max hastighet av 80 km/t. Man kommer säkert fram till sin önskade destination. Man kan även spara på reservhjulet som lättar vikten på din bil och sparar dessutom energi och miljö. Var medveten att Runflat däck kräver en däcktrycks övervakning i bilen vilket endast ett fåtal bilar har.


Olika namn, samma betydelse

Däckleverantörerna gillar att sätta sin egel prägel på sina däck, därför är det ett vanligt förekommande att de även döper sin teknologi för punkteringsfria däck själva. Nokian kallar det "Flat Run", Michelin har valt att kalla det "Zero Pressure" medans Bridgestone kallar det DriveGuard i sitt senaste däck. Detta gör valet av däck extra svårt då det finns fler definationer med samma effekt som kallas allt mellan himmel och jord.

Hur ni köper runflat?

I de dimensioner vi har Runflat däck så syns det en stor knapp med namnet "Visa Runflat" i produktlistningen. Klicka på knappen så visar vi vårt runflat utbud. Vi valde att gömma detta för gemene kund då man endast ska köra med runflat däck om bilen är utrustad med teknologin som känner av ifall däcket fått punktering.

Ring vår kundservice om du har frågor om Runflat däck efter just din bil.

Läs mer