Humany
Fri frakt vid köp av 4 vinterdäck från Goodyear 

Gislaved vinterdäck, köp billigt online

Populära däck från gislaved

Gislaved vinterdäck, köp online

Gislaved heter däckmärket som förr i tiden producerades utanför Jönköping. Idag är Gislaved däck ett varumärke som är ägt av den stora tyska däcktillverkaren Continental. Bolaget grundades redan artonhundranittiotre genom att två bröder som hette Gislow i efternamn drog igång en produktionsanläggning för att tillverka stövlar och en ny typ av galosch.

Gislaved däck blev uppköpt av KF redan nittonhundratjugosju, och KF fortsatte med verksamheten. Successivt började man tillverka däck till bilar, och på sjuttiotalet byggde man Skandinaviens största däckfabrik. Bolagets styrka var att tillverka bra vinterdäck som passade bra i Nordiska förhållanden, och än idag står varumärket Gislaved däck för en stor del av alla vinterdäck som säljs framförallt i mellan Sverige. Bolaget var det första däckföretaget som lanserade ett vinterdäck utan högaromatiska oljor i gummiblandningen.

År nittonhundranittiotvå blev man uppköpta av Continental, och KF drog sig ur däckbranschen. Nästan tio år senare var ett stycke svensk industrihistoria slut, och fabriken lades ner. Istället flyttade man tillverkningen av Gislaved vinterdäck till en fabrik i Portugal, och en annan fabrik i Tyskland.

En rolig sak som finns att läsa om på nätets uppslagsverk är att den Aston Martin som James Bond kör när han är på Island är försedd med Gislaved däck eftersom man hade hört att dessa däck var speciellt väl avsedda för nordiska förhållanden.

Än idag är det ett faktum att nordiska vinterdäck är tillverkade med andra gummiblandningar och med andra specifikationer än sina Europeiska motsvarigheter. Detta kan vara en anledning till att ett varumärke som Gislaved har kunnat finnas kvar så länge trots att man inte har haft någon stor marknadsandel på andra däck än de Nordiska vinterdäcken i Skandinavien.

Av oss köper du med fördel Gislaved vinterdäck, Gislaved friktionsdäck, Gislaved dubbade däck, Gislaved odubbade däck.

Läs mer