Humany
Upp till 10% på däck i lager!

Green Week 2021

Den här veckan är ”gröna veckan” i EU institutionerna, ett årligt arrangement som ska främja en miljömässig livsstil. Den syftar till att föreslå vardagliga åtgärder som kan bidra till att avvärja de värsta effekterna av klimatförändringarna. Temat för i år är den nya handlingsplanen för nollföroreningar i luft, land och vatten.

Vi på Bythjul arbetar kontinuerlig med hållbarhet i allt vi gör. När du köper däck från oss betalar du återvinning avgift så att Svensk Däckåtervinning ska kunna återvinna dina förbrukade däck på ett korrekt sätt.

Du kan lämna in dina förbrukade däck hos däckverkstäder i hela Sverige även om några nya däck inte köps. Även många av landets återvinningsanläggningar tar emot däck. Det är viktigt att däcken är demonterade från fälgen innan de lämnas in.

Idag är däckgummi ett av de mest analyserade materialen inom flera användningsområden. Förbrukade däck återvinns till t.ex. allvädersplaner för fotboll, löparbanor, lekparker, väg-, cykel- och gångbanor, dränering och infiltrationsbäddar.

Fråga någon som vet!

Vi finns här för att svara på alla dina frågor som du kan tänkas ha medan du handlar dina produkter. Vi ser fram emot ditt telefonsamtal eller mail.