Humany
Upp till 10% på däck i lager!

Michelin CrossClimate - Köp billigt online

Michelin CrossClimate - "Det Nordiska sommardäcket"

MICHELIN CrossClimate är det första sommardäcket som erbjuder dig säkerhet från tidig vår och till sen höst. På våren och hösten, när vädret och temperaturen växlar som mest, behöver du ett däck som klarar både varmt och kyligt väder. Michelin CrossClimate är ett sommardäck som fungerar utmärkt i Norden då det presterar väldigt bra när temperaturerna sjunker.

Michelin CrossClimate ger utmärkt prestanda på sommarvägarna. Bra bromsning på torrt och vått väglag, och du får också extra säkerhet på frostiga vägar vår och höst. Däcket har en utmärkt livslängd, vilket ger dig mer för pengarna.

TÜV SÜD har testat CrossClimate och resultatet påvisar enormt bra bromsegenskaper på torrt väglag, vilket är rätt unikt då det även är A-klassat inom EU gällande bromsning på våt väg. Så att ha sådan bromsförmåga på vått och torrt gör däcket enormt säkert.

Däcket uppfyller även en specifik certifiering kallad 3PMSF certifering för säker bromsning och acceleration på snö. Dock viktigt att inse att det är ett sommardäck och ska därför inte användas under perioden 1 december fram till 15 april vid rådande vinterväglag. Men om snön kommer tidigt kan det vara bra att ha ett däck som presterar även på snö.

Läs mer